פריצת דיסק? אוסטאופתיה!

פריצת דיסק היא פתולוגיה שכיחה בקרב האוכלוסייה. עם זאת, קיים בלבול בנושא זה אצל מטופלים רבים אשר אינם מבחינים בין כאבי הגב השונים, מהם ההבדלים בין פריצת דיסק לבלט דיסק, ואילו פתרונות ניתן להציע לטיפול בכאבים אלו. נקודה זאת הובילה אותי לכתוב את המאמר הבא.

אז מה זה פריצת דיסק?

אקדים ואומר כי עמוד השדרה שלנו מורכב מ-24 חוליות. בין כל חוליה וחוליה מפריד דיסק העשוי מגרעין נוזלי המכוסה בטבעת סיבים סביבו (אפשר להשוות אותו לכרית).
לדיסק יש מספר תפקידים: להפריד בין החוליות כדי להביא גמישות ותנועתיות לעמוד השדרה, לבלום זעזועים במקרה של מכה או טראומה, ועוד.

חשוב לדעת: פריצת דיסק לא נוצרת בהכרח ביום אחד!
אלא בשחיקה של הדיסק שנמשכת לאורך זמן כתוצאה מהצטברות עומסים בגב ובצוואר כגון: עומס נשיאה, עבודות משק בית, ניקיון, עלייה במשקל, תנוחות לא נכונות כמו ישיבה ממושכת בעבודה וכדומה.
ככל שמעמיסים יותר על הגב, כך הופכים הדיסקים לשבריריים יותר. הדבר נכון במיוחד לאנשים הסובלים מהשמנת יתר, עובדים בעבודה פיזית או כאלו שאינם בכושר גופני מספק.

מה ההבדל בין בלט דיסק לפריצת דיסק?

כאשר גרעין הדיסק יוצא ממקומו הטבעי ונשאר בתוך סיבי הטבעת זהו מצב הנקרא בלט דיסק. אולם כאשר הגרעין עובר לחלוטין את סיבי הטבעת מדובר בפריצת דיסק. במצב זה הדיסק עלול ללחוץ על העצב שיוצא מהחולייה והמטופל יכול להרגיש כמין הקרנות או חשמל ברגליים או בידיים.

איך אוסטאופתיה יכולה לעזור בטיפול בפריצת דיסק?

הרפואה האוסטאופתית יעילה מאוד בטיפול בכאבי גב בכלל ובפריצות דיסק בפרט. יש לה את הכלים לאבחן, לטפל ולהקל באופן משמעותי על הכאבים שנוצרים וכך לשפר את איכות החיים של המטופל.

מהלך הטיפול האוסטאופתי...

בשלב הראשוני אבדוק את תנועתיות חוליות הגב/צוואר, רקמות הרכות שמסביב העשויות לגרום למתח: שרירים, איברי הבטן, מערכת גינקולוגית. כמו כן נבדקת היציבה של המטופל ותנועתיות השלד כולו.
לאחר מכן, אשתמש במספר טכניקות ידניות כדי לטפל בגורם הכאב על מנת לשחרר את המתח שנוצר ולהחזיר לגוף את האיזון שלו (=הרמוניה של כלל המערכות).
בסוף הטיפול אתן למטופל תרגילים ועצות המותאמים לו באופן אישי שידריכו אותו כיצד לשמר ולשמור על אורח חיים בריא.

דילוג לתוכן